Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Θυμήθηκα το '94

Παλιές καλές εποχές μου θύμησε αυτή η αφίσα κι η σχετική ανακοίνωση. (http://efimerida-sporades.blogspot.com/2011/11/blog-post_5322.html)
Αποφασίστηκε να ξεκινήσει διδασκαλία παραδοσιακών χορών από την κα Κατερίνα Μπετσάνη, στο χώρο του «ΟΡΦΕΑ» και η έκθεση ζωγραφικής των παιδιών που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 7/11 και ώρα 5 – 6 μ.μ. πάλι στον «ΟΡΦΕΑ».
Επίσης έγινε η αρχή της δημιουργίας θεατρικής ομάδας και όποιος θέλει να βοηθήσει και να συμμετέχει μπορεί να έρθει σε επαφή με την υπεύθυνη του θεατρικού κα Αγγελική Μεριστούδη.
Ανάμεσα σε άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η διάσωση της ιματιοθήκης των παραδοσιακών στολών και η καταγραφή και διάσωση και αξιοποίηση των παλιών βρυσών και πηγών της Σκοπέλου.
Αξιόλογα τα σχέδια των εθελοντών στη Σκόπελο!
Χρειαζόταν το νησί μας μια στροφή στην παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά.
Κι άλλα έχουμε ξεχάσει και δε τα χουμε πει στις νεότερες γενιές. Επειδή η εποχή μας τα θεώρησε περιττά. Να όμως  που ο μοντερνισμός μας οδήγησε στο χάος την αναξιοπιστία και το οικονομικό και ηθικό χρέος!
Ας γυρίσουμε λοιπόν να δούμε το ανώτερο κι ανθρώπινο παρελθόν του νησιού μας κι ας το μεταφέρουμε στους νέους επιτέλους. Τους το χρωστάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου